Kennisbank website bijhouden
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Pagina aanpassen

Je kunt een pagina openen door in het linkermenu op ‘Pagina’s’ te klikken. Bij de pagina die je wilt aanpassen klik je op ‘Bewerken met Divi’.

Een andere manier om een weboagin te bewerken is door je website te openen in je browser. Op de pagina die je wilt wijzigen klik je bovenaan in het scherm op ‘Visual Builder inschakelen’ (NB: deze functie is alleen zichtbaar als je bent ingelogd).

In beide gevallen opent de Visual Builder. Wanneer je met je muis over de pagina beweegt, zie je de gekleurde balkjes van secties, rijen en elementen. 

Bij het aanpassen van een bestaande pagina, hoef je eigenlijk alleen maar in het element (de module) te zijn, dus in het grijze balk. Je opent een module door in de grijze balk op het tandwiel (2de van links) klikken.

Modules

Divi heeft standaard bijna 40 modules. Dit zijn ‘content elementen’. Een pagina is opgebouwd uit meerdere modules. De meest gebruikte module zijn de tekst module en de afbeelding module.

Module instellingen

Elke module kan op maat aangepast worden. Als je een module wilt bewerken klik je op het grijze tandwieltje. Er opent zich nu een popup venster met de opties voor dat onderdeel.

Welke opties je hebt verschilt per module. Je hebt in elk geval altijd 3 tabbladen met instellingen, de tabbladen ‘Content’, ‘Ontwerp’ en ‘Geavanceerd’.

Voor de meeste aanpassingen, hoef je in principe alleen in het tabblad ‘Content’ te zijn.

Hieronder een voorbeeld van een geopende tekstmodule.

Divi module instellingen

Je kunt in dit scherm eenvoudig de tekst aanpassen.

Let op: wanneer je teksten uit een ander bestand kopieert, kan je dit het beste via een teksteditor zoals kladblok of notepad doen. Wanneer je teksten plakt vanuit een Word bestand, doe dit dan via het icoontje ‘Paste as text’ in de menubalk boven de tekst. Doe je dit niet, dan worden er codes mee gekopieerd vanuit Word, die de lay-out van de teksten veranderen.

Modulewerkbalk onderaan

Onderaan in de popup staat altijd een werkbalk met de buttons:

  • Rood kruis: Sluit het popup venster zonder je wijzigingen op te slaan.
  • Paarse pijl: Maak de laatste wijziging ongedaan.
  • Blauwe pijl : Herstel de laatste wijziging die je ongedaan hebt gemaakt.
  • Groen vinkje : Sla alle wijzigingen op en sluit het popup venster.

Divi module instellingen onderaan

Wanneer je klaar bent met de tekst bewerken klik je op het groene vinkje rechts onderin. Het bewerkte element wordt opgeslagen en je kunt andere elementen op de pagina aanpassen.

Gewijzigde pagina opslaan

Ben je helemaal klaar met het bewerken van de pagina? Vergeet dan niet om na het bewerken de pagina op te slaan. Dit doe je door onderaan de pagina op de 3 stippen in de paarse cirkel te klikken. Rechtsonder wordt een groene button zichtbaar waarmee je alle bewerkingen op de pagina opslaat.